Za mnoge korisnike PayPal je postao svakodnevni “suputnik” u svijetu online kupovine. Međutim, ne koristi se svaki registrirani račun redovito. Pružatelj usluga plaćanja planira poduzeti mjere protiv toga i uvodi kaznu za neaktivnost.

Pogođeni su svi privatni korisnici koji nisu aktivno koristili svoj račun dulje od godinu dana. Ažurirani uvjeti korištenja pokazuju kako će neaktivni korisnici ubuduće PayPalu morati platiti kaznu od oko 10 eura. Tvrtka planira naplatiti samo kreditna stanja korisnika. Pohranjeni načini plaćanja, kao što su tekući računi ili kreditne kartice, ostaju nepromijenjeni. Korisnici koji imaju manje od 10 eura na PayPalu računu plaćaju samo kaznu za preostali iznos. Ako račun ostane neaktivan još 60 dana nakon plaćanja kaznene naknade, postoji mogućnost da će PayPal potpuno izbrisati pogođene račune.

U Njemačkoj korisnici zasad mogu odahnuti. Poput Austrije, Italije, Grčke, Mađarske i Poljske, Njemačka je izuzeta iz novog kaznenog propisa. Međutim, iznimka sugerira da će se novčane kazne u budućnosti uvesti i u tim zemljama.

Cijeli članak možete pročitati na: n1info.hr

Foto: Pixabay