Iz UF-a pozivaju sve fizičke i pravne osobe koje su ugovarale kredite prije 2013. da im se jave radi savjetovanja o tužbama.

Privredna banka Zagreb ovih je dana morala platiti ukupno oko 200.000 kuna preplaćenih kamata, zateznih kamata i sudskih troškova na temelju pravomoćne presude Županijskog suda u Zagrebu za ništetne kamate iz kunskog kredita. Preplaćeno je 101.000 kuna kamata i 84.000 kuna zateznih kamata, dok su sudski troškovi dosegnuli 15.000 kuna. Glavnica kredita iznosila je 1.110.000 kuna.

O presudi je izvijestila Udruga Franak, a njome je potvrđena nižestupanjska odluka Općinskog građanskog suda u Zagrebu.  Tužitelja je zastupala odvjetnica Patricia Đurić.:  

Iz UF-a pozivaju sve fizičke i pravne osobe koje su ugovarale kredite prije 2013. da im se jave radi savjetovanja o tužbama. Ističu da nije važna vrsta kredita, nego je jedino bitno da je ugovorena kamatna stopa koja se mijenjala samovoljnom odlukom banke i zbog toga je ništetna. Mail za savjetovanje jest:franak.tuzbe@gmail.com.  

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay