ZAGREB, 3. travnja 2017. (Hina) – Europski maloprodajni lanac Pepco ovoga će tjedna otvoriti prve dvije trgovine u Hrvatskoj, a u sljedeće tri godine planira ih otvoriti još oko 75 te zaposliti više od 600 ljudi, priopćili su u ponedjeljak iz te tvrtke.  

Svoje prve trgovine u Hrvatskoj otvorit će u petak, 7. travnja, u Point Shopping Centru u Zagrebu i u Supernova Shopping Centru u Buzinu. U sljedećih nekoliko tjedana trgovine će otvoriti i u Westgate Shopping Cityju u Zaprešiću (28. travnja), u Varaždinu (11. svibnja) te Koprivnici i Slavonskom Brodu (25. svibnja).

“Hrvatsko tržište nam je jako važno i očekujemo da će nam interes kupaca otvoriti prostor ulaska u Jadransku regiju. Sigurni smo da otvorenjem prve Pepco trgovine započinjemo dugačko putovanje kroz Hrvatsku”, izjavio je operativni direktor Pepcoa za srednju i istočnu Europu Marcin Stanko.

Plan za ulazak na hrvatsko tržište Pepco je najavio u listopadu 2016., a fokus je stavljen na ispunjenje razvojnog plana prema kojem u prve tri godine poslovanja na hrvatskom tržištu tvrtka planira otvoriti oko 75 trgovina, uglavnom u gradovima s više od 10.000 stanovnika i pritom zaposliti više od 600 ljudi. Trenutno rade na otvaranju prvih 20 trgovina koje se planiraju otvoriti u prvih godinu dana poslovanja.

“Pažljivo smo birali svaku lokaciju zbog čega su Pepco trgovine smještene u centrima gradova i trgovačkim centrima. Na taj način zajedno s maloprodajnim lancima prehrambenih proizvoda pružamo sveobuhvatnu komercijalnu ponudu koja privlači kupce, a takav se koncept pokazao odličnim i u nekoliko srednjoeuropskih zemalja. Uvjeren sam da će tako biti i u Hrvatskoj”, naveo je operativni direktor Pepco Croatia Tomislav Bekavac.

Pepco je predstavljen kao europski maloprodajni lanac koji svojim kupcima pruža cjelovitu ponudu odjeće za obitelj i opremanje doma. Posluje u više od 1.000 trgovina u Češkoj, Mađarskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Rumunjskoj. S radom su započeli 2004. godine u Poljskoj, a sada zapošljavaju više od 9.000 ljudi. Pepco je brend u vlasništvu Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga.

(Hina)