Novi izvanredni povjerenik za Agrokor Fabris Peruško u srijedu je izjavio da mu je prioritet postizanje nagodbe, dok je dosadašnji povjerenik Ante Ramljak rekao da odlazi bez gorčine te nasljedniku poželio uspjeh.

Trgovački sud u Zagrebu danas je na prijedlog Vlade opozvao Ramljaka s dužnosti izvanrednog povjerenika u Agrokoru d.d. te imenovao Peruška novim izvanrednim povjerenikom, a Irenu Weber njegovom zamjenicom.

»Nagodba je broj jedan«, izjavio je Peruško novinarima prije današnjeg ulaska u sjedište Agrokora na Žitnjaku gdje je obavljena i primopredaja između njega i dosadašnjeg povjerenika.
Peruško je najavio da će u idućih nekoliko dana odraditi sastanke sa svim sudionicima u procesu te ponovio kako je postizanje nagodbe prioritet. »Iduća tri dana odradit ćemo sastanke sa sudionicima u procesu i svim grupama vjerovnika«, rekao je Peruško, koji je u sjedište Agrokora ušao sa zamjenicom povjerenika Irenom Weber.
Ramljak je poslijepodne novinarima potvrdio da je obavljena primopredaja između njega i novog izvanrednog povjerenika.

Prošli smo kroz svu dokumentaciju koja je pripremljena do sada i što predstoji u sljedećih nekoliko dana, kazao je Ramljak nakon primopredaje.
Upitan kako se osjeća, odgovorio je: »Možda čak nekako olakšano od svega«.
»Kad sam došao prije 11 mjeseci, 10. travnja sam zatekao šest kuna na računu. Na današnji dan na računu je 1,6 milijardi kuna. Fabrisu i Ireni želim svu sreću, mislim da će oni to dobro napraviti do kraja«, kazao je.

Cijeli članak možete pročitati na: novilist.hr

Foto: HINA