ZAGREB, 5. lipnja 2017. (Hina) – Dobrotvorna društvena platforma “Čini pravu stvar” u prvoj godini rada skupila je 100 tisuća kuna donacija za projekte raznih udruga kojima se pridonosi kvaliteti i olakšavanju života u zajednici, a u idućem vremenu očekuje još više novca i angažmana pojedinaca, rečeno je u ponedjeljak na obilježavanju godišnjice te platforme.

Platformu “Čini pravu stvar” pokrenuli su prije godinu dana zaposlenici Vipneta, čija je direktorica korporativnih komunikacija na obilježavanju prve godine rada Martina Rizman Matić, naglasila da se time Vipnet dodatno predstavio kao društveno odgovorna i osviještena kompanija kojoj nije samo cilj prihod nego i kvaliteta života zajednice u kojoj posluje.

“Kroz tu platformu u raznim projektima udruga i pomaganja sudjeluju brojni naši zaposlenici kao volonteri, a i sami su često bili predlagači da se nekome pomogne pa je tako i nastala platforma. Vipnet od toga nema nikakve financijske koristi niti provizije, nego pruža tehničku, servisnu i podršku u povezivanju ljudi i ideja”, kazala je Rizman Matić dodajući da donacije udrugama za projekte mogu dati i pojedinci (fundraising) i svi drugi koji žele.

Platforma je u prvoj godini okupila 33 udruge te 50 ambasadora, od kojih su najaktivnijima uručena priznanja. Među udrugama priznanje je dobila Udruga za sindrom down Međimurske županije koja je prikupila i najveći iznos donacija, više od 26 tisuća kuna.

Najpopularnijom je proglašena udruga Mali zmaj, dok je najuspješniji ambasador bio Josip Pupić, koji je skupio više od 16 tisuća kuna, a najpopularniji ambasador Bruno Šimleša s rekordne 62 donacije.

(Hina)