Hotelska kompanija Plava laguna od 1. veljače subvencionirat će uslugu toplog obroka 50 posto radnicima koji nisu korisnici usluge personalnog smještaja, jer takvi i od ranije imaju besplatan topli obrok, što je samo jedna od mjera kojima će pridonijeti povećanju materijalnih prava radnika.

Time je Plava laguna, kako su izvijestili u utorak iz te kompanije, prva turistička kompanija koja je ‘uštede’ nastale izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, točnije činjenice da se smještaj i prehrana sezonskih radnika više neće smatrati darom u naravi i u skladu s time neće biti oporezovani, pretočiti u prava radnika.

“Najavljeno 50-postotno subvencioniranje toplog obroka dogovorili smo s predstavnicima Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, a osim te mjere podsjećamo da ćemo od 1. lipnja ove godine osnovne plaće za sve radnike Plave lagune povećati 4 posto, te time doći do povećanja ukupnih materijalnih prosječnih prava za radnike u destinaciji Poreč od gotovo 5 posto, odnosno u destinaciji Umag za više od 9 posto”, naglašavaju iz Uprave Plave lagune.

Dodaju da su u dogovoru sa sindikatom za ovu godinu predvidjeli i dar u naravi od maksimalno dozvoljenih 600 kuna, umjesto dosadašnjih 400.

Iz Plave lagune poručuju da, osim na uvećanu plaću od 1. lipnja, njezini radnici mogu još računati i na regres za godišnji odmor od 70 kuna bruto po danu godišnjeg odmora, zatim na jednokratne isplate od po 500 kuna bruto za lipanj i srpanj, kao i na božićnicu od maksimalno neoporezivih 2.500 kuna, odnosno na razmjerni dio za radnike koji su radili kraće od 12 mjeseci, a duže od 2 mjeseca. Dobit će i dar djetetu u maksimalno neoporezivom iznosu, otkrivaju iz te tvrtke.

Za unapređenje prava radnika, uvjeta smještaja i njihovog boravka u destinacijama u kojima posluje, Plava laguna ove godine ulaže 10 posto kapitalnog budžeta, odnosno 50 milijuna kuna u unapređenje personalnog smještaja.

Cijeli članak možete pročitati na: rs.seebiz.eu

Foto: Shutterstock