MOSTAR, 28. ožujka 2017. (Hina) – Hrvatski premijer Andrej Plenković otvorit će idućeg utorka 20. po redu Međunarodni sajam gospodarstva koji se održava u Mostaru, objavili su u utorak na konferenciji za novinare veleposlanik RH u BiH Ivan del Vechio i ravnateljica Sajma Dalfina Bošnjak.

“Posebna nam je čast što će zemlja partner biti Hrvatska i što će sajam otvoriti Andrej Plenković, predsjednik vlade. Naša zemlja i Hrvatska su značajni trgovinski partneri, a primjetan je rast robne razmjene”, rekla je na konferenciji za novinare direktorica sajma Bošnjak.
Veleposlanik Ivan del Vechio ocijenio je kako sajam u Mostaru, koji ima regionalno značenje, odvraća pozornost s političkih prijepora, što je iznimno važno za Bosnu i Hercegovinu.
“Važnost ovog sajma je utoliko veća jer će on u Bosni i Hercegovini, ali i regiji odvući pažnju s političkih pitanja, na ona gospodarska, koja život znače”, rekao je veleposlanik RH u BiH.
Naveo je kako Hrvatska ima više od 200 registriranih kompanija u BiH te da posljednjih mjeseci rastu makroekonomski parametri Bosne i Hercegovine, pri čemu je istaknuo rast izvoza iz BiH u zemlje Europske unije.
Ovogodišnji Međunarodni sajam gospodarstva Mostar trajat će od 4. do 8. travnja, a uz opću sajamsku manifestaciju, na kojoj će biti predstavljene sve grane gospodarstva, održat će se i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije i Sajam informacijskih tehnologija.

Na sajmu će biti predstavljeno više od 800 izlagača iz 24 zemlje svijeta.

(Hina)