Imati svježe, kvalitetne i domaće pekarske proizvode nadohvat ruke te dostupne 24 sata, osnovna je ideja iza inovativnih stanica za kruh Panissimo koje su prošli mjesec postavljene u Pazinu u Istri!

U pitanju je projekt i poslovna ideja tvrtke Reginex, istarskog proizvođača i distributera pekarskih proizvoda, koji će nuditi svoje proizvode putem prodajnih automata diljem istarskoga poluotoka.

Tržište odlično prihvatilo

Kako ističe Paolo Radoš, voditelj projekta Panissimo, u njihovim stanicama za kruh, bolje rečeno kruhomatima nalaze se isključivo dnevni svježi pekarski proizvodi, uređaji se njima pune u jutarnjim satima, a nadopunjavaju popodne. Sav kruh koji nije prodan tog dana kod sljedećega jutarnjeg punjenja zamjenjuje se svježim.

“U automatima se može naći šest vrsta kruha, kroasani, donuti i štrudle, a najprodavaniji proizvodi su Domaći kruh, Bobuli i kroasani koji su i inače naši najprodavaniji proizvodi. Svakako planiramo širenje te u kratkom roku planiramo postavljanje kruhomata na područjima Pule, Poreča, Rovinja i u okolnim mjestima.

S našim stanicama za kruh želimo ponuditi uvijek dostupan kruh za stanovnike raštrkanih sela i općina u unutrašnjosti Istre, gdje poneke od njih niti nemaju lokalnu trgovinu te za osnovne namirnice moraju putovati u susjedno mjesto”, kaže Radoš.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: ANDREA PANČUR