Ljetna vreva ne popušta, a fotografije fureštih koji jutra dočekuju spavajući poput kakvih crkotina na rivama, okruženi gomilama smeća, pa i eksplicitne snimke seksa na javnim mjestima, doslovno preplavljuju hrvatske medije.

Takve slike uglavnom stižu iz partijanerskih odredišta, ali i Hvara, otočne turističke metropole. Na sve je to u nekoliko navrata reagirala poznata Forka, spisateljica i umjetnica Tonka Alujević, pa je sarkastično napisala “da se digne Pietro Semitecolo, koji je uvelike zadužio Hvar i njegovu kulturu, da bi bio oduševljen našim smislom za lijepo i vrhunskim talentom za socijalnu osjetljivost”.

A onda je udarila u glavu i konstatirala da “kamen hvarski veća ološ nije gazila”, pa smo s njom razgovarali upravo na tu temu, za početak smo pitali zašto je tako oštro reagirala.

– Ovo što se kod nas događa je, u prvome redu, elementarna nepogoda. Hvar je posta obično svratište. Prvi put ovoga lita osjećan strah, paniku, nelagodu…, ponižena san i ka umjetnica, ka građanka, ka ljudsko biće.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay