BIRD inkubator, prvi hrvatski inkubator za timove i projekte vezane za umjetnu inteligenciju, strojno učenje i analitiku podataka, službeno je otvorio je svoja vrata 9. veljače 2021., a prvi startup timovi počeli su s inkubacijom već krajem 2020.

Hrvatska tehnološka scena od danas je bogatija za novi startup inkubator koji će biti specijaliziran za projekte koji u temelju razvoja imaju umjetnu inteligenciju. BIRD inkubator pokrenula je tvrtka Poslovna inteligencija na adresi Petračićeva 4 u Zagrebu gdje je smješten vizualno dojmljiv novi prostor od 450 kvadrata.

Službeno otvorenje organizirano je online zbog pandemije koronavirusa i zbog sudjelovanja velikog broja stranih partnera od kojih neki dolaze čak iz Indije.

Na službenom otvaranju predstavljeno je prvih sedam startup timova koji su, nakon prijave i intervjua pred odborom Inkubatora sastavljenom od ključnih ljudi Poslovne inteligencije i mentora, primljeni u Inkubator. Timovi, od kojih je većina krenula s procesom inkubacije krajem 2020., dolaze iz Hrvatske dok međunarodnu notu daje iskusan tim iz Indije, Marksman digital, koji razvija platformu za prodaju i anotaciju velikih skupova podataka poput slika na kojima će biti moguće treniranje algoritama i modela umjetne inteligencije.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay