Samo u Zagrebu u 2 mjeseca otvoreno 10-ak! ‘Došao je novi igrač‘

Dok najavljuju dodatna poskupljenja na svojim policama na zahtjev industrije i dobavljača, trgovački lanci na našem tržištu neumorno otvaraju nove supermarkete i trgovine. Tijekom studenoga i prosinca prošle godine, naime, Konzum, Lidl, Kaufland, Plodine i Pevex samo su u Zagrebu i u zagrebačkom prstenu otvorili desetak novih hipermarketa, supermarketa i samoposluga, a kada se pribroje trgovine koje su Studenac, Stanić, Tommy i drugi maloprodajni lanci u istome razdoblju otvorili u drugim dijelovima države, dolazi se do dvadesetak novootvorenih lokacija za kupovinu robe široke potrošnje.

Iako statističku potvrdu za ocjenu da se domaća trgovina nalazi u novoj ekspanziji tek treba pričekati, direktorica konzultantske tvrtke Colliers za Hrvatsku, Sloveniju i BiH Vedrana Likan izrazila nam je uvjerenje da je u tijeku ekspanzija domaće trgovine robom široke potrošnje koja je, ističe, i najavljena u prijašnjim analizama Colliersa.

Mogućnost zarade

Prvi je, navodi ona, ulazak talijanskog Eurospina na domaće tržište, a drugi je pojačano kreditiranje banaka.

– Ako pogledamo da su najjaču aktivnost u otvaranju novih trgovina imali upravo trgovci hranom poput Konzuma, Lidla ili Kauflanda, onda je tu vidljiv utjecaj pojave Eurospina, koji je u prvih godinu dana u Hrvatskoj otvorio petnaestak supermarketa.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay