Sada je potpuno jasno da se plaće radnicima u Hrvatskoj ne smiju isplaćivati na Revolut niti će se na njega moći isplaćivati nakon ulaska Hrvatske u eurozonu. Porezna uprava objavila je svoje mišljenje u kojem to izrijekom navodi. Međutim, loša vijest za sve koji bi u ovom trenutku željeli primiti svoju plaću na Revolut ujedno je i najbolja vijest dosad za razvoj fintecha u Hrvatskoj.

Otkako je HNB zahuktao raspravu o isplati plaće na Revolut i pozvao Poreznu upravu da se o tome očituje, pojasnivši da ulaskom u eurozonu neće moći biti prepreka za ulazak fintech konkurencije, čak i u segmentu tekućih računa i žiroračuna, a time i u isplati plaće na neke nove digitalne banke poput Revoluta, čekao se stav Porezne uprave. Bez nje, svaki bi takav korak za bilo kojeg poslodavca, neovisno o željama radnika, značio da ga Porezna uprava potencijalno može optužiti da pokušava izbjeći poreznu kontrolu.

U Hrvatskoj se plaća ne može isplatiti na Revolut, objašnjava Porezna uprava, zbog toga što se Revolut nije registrirao pri HNB-u za pružanje platnih usluga. Na potezu je, dakle, Revolut, a kad učini taj potez, ne bi trebalo biti prepreka. No, takav postupak vrijedi i za sve druge fintech tvrtke, što znači da ne samo HNB nego i Porezna uprava signalizira da je hrvatsko bankarsko tržište otvoreno.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay