Iako službenih informacija o poreznoj reformi još nema, već zasad sve ostaje na nagađanjima i pretpostavkama, hrvatski poslodavci pozdravljaju mjere Vlade.

‘Pozdravljam svako rasterećenje plaća od parafiskalnih i ostalih nameta, da bi zaposlenik od svog bruta dobio što veći dio. Najavljen je i rast cijena goriva, no na to smo skoro već pa navikli, a pomogla nam je i ranija reakcija Vlade da se ne dogodi kolaps cijelog sustava. Kao poslodavci ćemo se prilagoditi jer svaki dan živimo u novonastalim situacijama i okolnostima, no važno nam je da jasno znamo koja su pravila, da možemo planirati, a ne živjeti u neizvjesnosti. U kriznim vremenima Vlada je zaštitila tržište od urušavanja i treba pohvaliti kad su stvari dobre, sviđale se neke odluke nama ili ne’, smatra Milan Vrdoljak, direktor i suvlasnik Ricarda, najvećeg cestovnog prijevoznika.

Smanjenje poreznih doprinosa zagovara i Alojzije Šestan, direktor i suvlasnik tvrtke Šestan-Busch, lidera u proizvodnji balističkih borbenih kaciga.

‘Mislim da bi svaki postotak i cent kojima bi se smanjilo opterećenje rada trebali ići osobni dohodak za plaću. Nama tvrtkama taj novac nije potreban. Trebali bismo svi pratiti inflaciju i toliko puta godišnje povećati osobni dohodak. To smo u našoj tvrtki radili u nekoliko navrata.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay