ZAGREB, 17. veljače 2017. (Hina) – Andrijana Adžić iz tvrtke Unikom, Andreja Lavicki iz tvrtke AKD te Eva Ciglar iz Slovenskog doma Kulturno prosvjetno društvo Bazovica najbolje su hrvatske poslovne tajnice za 2017. godinu, prema izboru časopisa Poslovni savjetnik. 

Laureati izbora “NajTajnica.hr” proglašeni su u petak, u hotelu Antunović, gdje je istaknuto kako su tajnički poslovi često puta nedovoljno cijenjeni, usprkos tome što su vrlo važni, složeni i zahtijevaju visoku razinu obrazovanja i znanja. Tajnici odnosno tajnice, istaknuto je, možda ne vode ključne pregovore, no imaju bitnu ulogu u pregovaračkom timu i mogu utjecati na donošenje konačnih odluka nadređenih.

Andrijana Adžić, koja je pobijedila u kategoriji malih i srednjih tvrtki, zadovoljna je što se mijenja svijest u društvu o položaju tajnica u tvrtkama. Dobru tajnicu, kazala je, čine kvalitetna komunikacija, socijalna i emotivna inteligencija te ljubav prema tom poslu.

Pobjednica kategorije velikih tvrtki Andreja Lavicki prije radnog mjesta u AKD-u, gdje radi osam godina, 17 je godina radila u Siemensu. Za nju je nagrada potvrda dugogodišnjeg truda i zalaganja za što brži protok informacija i dokumenata, održavanja kvalitetne radne atmosfere i rješavanja problematičnih situacija.

Eva Ciglar, koja je postala naj tajnica u kategoriji javnih institucija, smatra da je svaki uspjeh izgrađuje i oblikuje te da je nagrada potvrda kvalitetnog rada u instituciji koju predstavlja.

Najbolje tajnice odabrane su u suradnji s tvrtkom za mystery shopping Heraklea, koja je u razdoblju od rujna do prosinca prošle godine zvala tvrtke, slala elektronske poruke tajnicama te im postavljala razna pitanja tražeći informacije vezane uz njihovo poslovanje.

(Hina)