OSIJEK, 28. prosinca 2016. (Hina) – Predstavnici Zračne luke Osijek i zrakoplovne tvrtke Eurowings potpisali su u srijedu ugovor o pokretanju izravne putničke linije od Osijeka do Stuttgarta, koja će od svibnja iduće godine povezivati te gradove dva puta tjedno i to tijekom cijele godine.

Direktor Zračne luke Osijek Domagoj Marinić kazao je na konferenciji za novinare u povodu potpisivanja, kako očekuje da će uz redovni putnički promet nova linija pridonijeti privlačenju većeg broja njemačkih turista. Vjeruje da će se idućih godina u suradnji s Eurowingsom otvoriti i druge linije.

Izvijestio je kako će osječka zračna luka ove godine uslužiti oko 31 tisuću putnika što je oko 10 posto više nego lani, a pokretanjem linije prema Stuttgartu te prema Baselu, u suradnji s tvrtkom Wizz Air, iduće ih se godine očekuje oko 80 tisuća.

Menadžer za mrežni razvoj Eurowingsa Ivan Oreč rekao je kako im je Osijek zanimljiva destinacija, s obzirom da u Baden-Wuerttembergu živi oko 150 tisuća Hrvata, te kako se razmatra mogućnost otvaranja još nekih linija u iduće dvije do tri godine. Ističe kako je Stuttgart jedna od osam Eurowingsovih baza u Njemačkoj, preko koje se putnici mogu povezati s brojnim njemačkim i drugim europskim destinacijama.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić ocijenio je kako će linija prema Stuttgartu tamošnjim Hrvatima olakšati putovanja u domovinu te izrazio zadovoljstvo višegodišnjim uzlaznim trendovima poslovanja osječke zračne luke.

(Hina)