U Vukovaru su četvrtak potpisani ugovori o proizvodnji češnjaka u toj županiji u sezoni 2017./2018., a tom prigodom istaknuto je kako je ova godina bila izvrsna za tu povrtlarsku kulturu kojoj se okreće sve veći broj vukovarsko-srijemskih povrtlara.

“Ovaj projekt traje već četiri godine i pokazao se vrijednim iz više razloga, a jedna od njih je i činjenica da češnjaku pogoduju sušne godine kakve nas prate već nekoliko godina. Ova godina je za češnjak bila izvanredna”, kazao je vukovarsko-srijemski pročelnik za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić.

Po njegovim riječima, obveza svakog proizvođača je posijati, odnjegovati i pobrati urod i vratiti količinu koju je zadužio, kako bi bila dodijeljen drugim korisnicima.

“Ovo je model  koji se do sada pokazao uspješan u proizvodnji češnjaka, a Vukovarsko-srijemska županija je jedina koja na ovaj način potiče poljoprivrednu proizvodnju i udruživanje poljoprivrednika. Ove godine sadni materijal novim proizvođačima predat će 28 proizvođača”, pojasnio je Matić.

Ugovor s proizvođačima češnjaka potpisali su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Udruge proizvođača češnjaka “Češnjak” Mara Čuljak, a potom je obavljena i primopredaja sadnog materijala novim proizvođačima.

Cijeli članak možete pročitati na: agrobiz.hr