Hrvatski Operator Tržišta Energije (HROTE) pokrenuo je u natječajni postupak za dodjelu potpora novim projektima u području obnovljivih izvora energije.

Natječajni postupak sastoji se od Javnog poziva koji je objavljen na internetskim stranicama HROTE-a i trajat će 60 dana, nakon čega će HROTE objaviti Javni natječaj u dodatnom trajanju od 15 dana na kojem će nositelji projekta moći sudjelovati dostavom ponuda (osnovni kriterij za odabir dobitnih ponuda je cijena po MWh proizvedene električne energije).

Natječaj je vrijedan 257,2 milijuna eura, a kvota iznosi 607,25 megavata (MW) za vjetroelektrane, sunčane elektrane i hidroelektrane.

Natječaj se provodi u skladu s novim Programom državnih potpora za sustav poticanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora energije i visokoučinkovite kogeneracije tržišnom premijom i zajamčenom otkupnom cijenom koji je donio HROTE, uz suglasnost i pozitivno mišljenje Ministarstva financija i Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, a čija ukupna vrijednost iznosi 286,8 milijuna eura za ukupnu kvotu od 658,25 MW.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Image by Rudy and Peter Skitterians from Pixabay