Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlja ovaj tjedan nacionalnu turističku ponudu na jubilarnom, 25. sajmu ATM u Dubaiju u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE), odakle najviše zahvaljujući izravnim letovima prema Zagrebu i Dubrovniku dolazi sve više turista, a jača i suradnja s turističkim partnerima, izvijestili su u utorak iz Glavnog ureda HTZ-a.

Sajam ATM (Arabian Travel Market) održava se od 22. do 25. travnja u Dubaiju i jedan je od najvažnijih za arapska tržišta – na njemu se očekuje oko 40.000 turističkih djelatnika i dužnosnika iz cijelog svijeta, a procjenjuje se da se tijekom sajma ugovore poslovi vrijedni oko 2,5 milijarde američkih dolara.

Sajam ATM obišli su i ministar turizma Gari Cappelli te direktor HTZ-a Kristjan Staničić, koji su se tom prilikom susreli s tamošnjim državnim dužnosnicima te brojnim partnerima na tržištu UAE, predstavnicima svjetskih aviokompanija i touroperatora poput Emiratesa, FlyDubaia, Thomas Cooka Indija i drugima, ističu iz Glavnog ureda HTZ-a.

“Povezivanje Hrvatske i UAE ima višestruke efekte za turizam i gospodarstvo te i u tom kontekstu do posebnog izražaja dolaze uspostavljene i dobro popunjene aviolinije Emiratesa i FlyDubaija koje spajaju Dubai sa Zagrebom i Dubrovnikom. Time se otvaraju i mnoga druga daleka tržišta, poput Južne Koreje, Japana, Tajvana, Australije, Novog Zelanda, Afrike i drugih, koja su nam važna i za jačanje pred i posezone, a time i konkurentnosti turizma”, ističe Staničić.

Cappelli i Staničić u Dubaiju su se sastali i s izvršnim direktorom Uprave za turistički i trgovinski marketing u Dubaiju Helal Al Marriem, koji je hvalio hrvatski pristup razvoju turizma te istaknuo da im je Hrvatska poslužila kao model za izradu strategije za osvajanje turističkih tržišta Južne Koreje i Japana.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Shutterstock