Pravni fakultet Mostar, u Neumu organizirao četrnaesto Međunarodno savjetovanje ‘Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse’.

NEUM (BIH) – U cilju pružanja pregleda postojećeg nacionalnog i europskog građanskog i trgovačkog zakonodavstva i ustanovljene sudske prakse i pravne teorije, te poticanja rasprave akademske i stručne zajednice o brojnim spornim pravnim pitanjima i problemima, kao poticanja i pojačanja suradnje pravnih stručnjaka iz različitih država, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru već četrnaesti godinu za redom organizirao je  Međunarodno savjetovanje pod nazivom ”Aktualnosti građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse”.

Savjetovanje je održano  u Neumu, od 17. do 19. lipnja 2016. godine.

Neprestane promjene u području građanskog i trgovačkog zakonodavstva i pravne prakse u Bosni i Hercegovini i njenom okruženju, stvaraju brojne probleme i nejasnoće u primjeni propisa i njihovom oživotvorenju u praktičnom životu. Prepoznavši nužnost otvaranja tema i iznalaženja rjesenja u navedenim područjima Pravni fakultet je organizirao međunarodno savjetovanje koja je okupilo eminentne pravne znanstvenike i praktičare – suce, odvjetnike, javne bilježnike  i druge pravnike koji se bave građanskim i trgovačkim pravom, ili srodnim pravnim disciplinama i koji će pojedinačno i zajednički analizirati važeću nacionalnu i usporednu građanskopravnu i srodnu regulativu, kao različita pravnoteorijska dostignuća.

Ove godine, na Savjetovanju su sudjelovali ugledni pravni znanstvenici iz osam europskih država (Slovenije, Hrvatske, Crna Gore, Srbije, Makedonije, Kosova, Albanije i BIH).

Ovo Savjetovanje, otvara prostor, kako za ugledne profesore, tako i za mlađe kolege koji čine prve korake u svojoj znanstvenoj karijeri.

Pored referenata, na Savjetovanju su organizirana i 3 okrugla stola.

Akademski i stručni dio savjetovanja dopunili su  i prigodni društveni sadržaji – safari lađama na delti Neretve te zabavne večeri uz glazbu uživo.

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 001

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 002

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 003

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 005

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 006

Pravni fakultet Mostar u Neumu organizirao cetrnaesto Medunarodno savjetovanje 007