Studentski zbor Pravnog fakulteta u Splitu u suradnji sa ELSA-om Split i Splitskom debatnom unijom uz pokroviteljstvo Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i Narodnih novina organizirao je po prvi put na svom fakultetu 1. Kongres studenata prava „ Organizirani kriminalitet“ koji se održao od 20.travnja do 22.travnja na Pravnom fakultetu u Splitu.
U sklopu 1. Kongresa studenata prava zanimljiva predavanja su održali eminentni stručnjaci, suci i profesori: doc. dr. sc. Lucija Sokanović, sutkinja Marina Boko, doc. dr. sc. Marija Boban, sudac Bruno Klein, Natalija Petković, zamjenica ravnateljice USKOK-a, odvjetnik Jadran Franceschi, prof. dr. sc. Ivo Josipović, sudac Slavko Lozina, Ante Gudelj, mag. for., MUP i dr. sc. Ante Orlović, ravnatelj PNUSKOK-a te predstavnici Splitske debatne unije.
U prepunom amfiteatru Pravnog fakulteta u Splitu kongres je otvorio predsjednik Organizacijskog odbora Stipe Kliškinjić koji je pojasnio ideju i koncept ovog Kongresa te izrazio zahvalu svima koji su na bilo koji način doprinijeli održavanju Kongresa, a posebno svom organizacijskom odboru.
Prisutnima se obratio dekan Pravnog fakulteta u Splitu prof. dr. sc. Željko Radić koji je izrazio i ponos i zahvalu svima na inicijativi povodom ovog projekta te svih ostalih,prošlih i budućih. Govor je održala i Predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta u Splitu, Maja Čelan koja je pohvalila sve studente na ovoj incijativi i potakla da svi u budućnosti budu dijelom raznih projekata na fakultetu te na taj način šire studentski aktivizam.
Poseban doprinos ovom Kongresu dala je prof.dr.sc. Anita Kurtović Mišić, dugogodišnja članica Upravnog odbora Hrvatskog udruženja za kaznene znanosti i nositeljica kolegija Kazneno pravo koja je u ime predsjednika Tripala pozdravila sve sudionike i predavače te također izrazila veliki ponos što je ovakva ideja zamišljena upravo od strane njenih studenata.