Nova studija Juniper Researcha otkrila je da će ukupni obujam međunarodnih digitalnih doznaka premašiti 2 milijarde na globalnoj razini 2027., s nešto više od 1,1 milijarde 2022. Predviđa da će taj rast biti ubrzan sve većom brzinom i niskom cijenom digitalnih doznaka naspram tradicionalnih usluga temeljenih na agentima. Izvješće je otkrilo da se troškovi brzo smanjuju zbog vrlo konkurentnog okruženja; otežavajući diferencijaciju prodavačima u prostoru.

Istraživanje je identificiralo vodeće svjetske pružatelje digitalnih doznaka ocjenjujući njihove ponude i ključne čimbenike koji su doveli do njihovog uspjeha. Top 5 dobavljača je poredano na sljedeći način:

Western Union, Wise, Ria, MoneyGram, InstaReM.

„Juniper Research je Western Union rangirao kao vodećeg na globalnom tržištu digitalnih doznaka, na temelju njegove vrlo uspješne tranzicije u digitalnu arenu, uz zadržavanje jakih partnerstava. Dobavljači koji se žele natjecati moraju nastaviti s izgradnjom svojih partnerskih mreža s lokalnim financijskim institucijama i mrežama kako bi povećali podržane valute, kao i vrlo blisko izazivanje cijena“, tvrdi koautorica istraživanja Damla Sat.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay