Probleme prvi put priznao i sam Debeljak: Istina je…

Još sedam tvrtki iz “Brodosplitova” kombinata upravo je dozrelo za stečaj: blokirane su dulje od 120 dana zbog neplaćanja dospjelih dugova, što je zakonski nužan razlog da Fina po službenoj dužnosti uputi Trgovačkom sudu u Splitu prijedlog za otvaranje stečajnog postupka.

Nije to neka novost u poslovanju škverskih poduzeća, čiji vlasnik je DIV grupa, Tomislava Debeljaka. Neplaćanje dobavljača i drugih vjerovnika, dugovi za poreze i doprinose, kašnjenja s isplatom plaća… sve to jako opterećuje splitske navoze i sve koji su u vezi s njima.

Probleme s likvidnošću prvi put u javnosti priznao je i sam Debeljak. Njegova služba za odnose s javnošću u splitskoj uvali Supaval dugo ne odgovara na pitanja “Slobodne Dalmacije”, ali vlasnik se oglasio u poslovnom.hr.

PLAĆE KASNILE

Međutim, plaće su ove godine znale biti i smanjivane, a nerijetko su kasnile. Metalac može zaraditi 25.000 kuna mjesečno, ali može i 10. prosinca još ne vidjeti ni kune za odrađeni listopad. Kako čujemo, priličan broj zaposlenih, pogotovo u većim škverskim društvima, još nije dobio bušte za deseti mjesec, a iz nekih pogona zdvojni radnici nekidan su se jednostavno pokupili i otišli kući. Tako barem sami javljaju po društvenim mrežama i grupama.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay