Igor Vujović, predsjednik udruge Potrošač, gostovao je u Novom danu N1 televizije i komentirao odluku banaka o ukidanju prešutnog minusa na računu.

“Treba pomoći ljudima u ovakvoj situaciji, tu se radi o ljudima koji imaju male mirovine, kojima je minus prijeko potreban. To što banke rade nije u redu”, rekao je Vujović.

Upitan nudi li udruga Potrošač pravnu pomoć građanima koji imaju taj problem, Vujović je rekao da stoji teza da je minus novac od banke te da HNB kaže da pravna pomoć u tom slučaju nije sukladna zakonu, za koji najavljuju izmjene.

“Sve se svodi na to koliko ljudi imaju svoju financijsku mogućnost da riješe taj minus i da se ide u realizaciju tih kredita. 18 posto kamata je suluda”, rekao je Vujović.

“Po našem viđenju, apsolutno nepoštena poslovna praksa, apsolutno ima temelja, gledamo s odvjetničkim timom da se ide u kolektivne tužbe ili da se razgovara s bankama da se ide u duži period otplate ili niže kamate”, rekao je Vujović, koji je podsjetio da cijela situacija traje od srpnja, kad su banke počele slati prve obavijesti građanima.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay