Sveučilište Mannheim: spoj tradicije, kulture i suvremenog obrazovanja

Meinheim-2U centru Mannheima, u dvorcu Mannheim, smješteno je suvremeno sveučilište koje na ljestvici u Njemačkoj kotira kao jedno od vodećih sveučilišta u području ekonomije i društvenih znanosti. Brojne nagrade, priznanja i visoka mjesta na ljestvicama raznih europskih evaluacija po razini uspješnosti studiranja, studentskog zadovoljstva i kvalitete nastave i istraživanja učinila su sveučilište Meinheim poželjnim mjestom studiranja studenata koji dolaze iz Europe i cijelog svijeta.

Osnovano je 1907. godine i broji 12000 studenata od čega su 1600 aktivni međunarodnih studenti, a njihova brojka svake godine sve više raste. Broji 5 ključnih studija i to: Studij prava i ekonomije, Poslovni smjer, Studij društvenih znanosti, Studij humanističkih znanosti i Studij poslovne informatike i matematike. Najznačajniji studij je upravo onaj koji objedinjuje ekonomiju i pravo – i to u omjeru pravo 62% i ekonomija 31% uz 7% kurikuluma posvećenog razvoju socijalnih i metodoloških vještina studenata.

Meinheim-3Uistinu – suradnja s gospodarstvom – kako predavača, tako i savjetodavnog tijela i praksā tijekom cijelog studija za ovo sveučilište uistinu donosi visoke akreditacijske ocjene i nove generacije studenata koje odmah po završetku pronalaze svoje radno mjesto: od sudstva, odvjetnika do svjetski poznatih poduzeća u području prava i ekonomije. Za sve one koje je ovaj opis privukao: šanse da nastavite studij na ovom sveučilištu i s hrvatskog su uistinu velike budući da njihov Erasmus program dostupan unutar Europske unije i 2014. je bio među 10 najtraženijih.

Za kraj još samo dodati, uz izvrsne ocjene studenata kao jedno od najboljih europskih sveučilišta, ne može se ne spomenuti i izvrsna knjižnica na 3 razine – od čega dvije pripadaju pravu i ekonomiji. Za svaku preporuku!

Autor: doc. dr. sc. Marija Boban