„Želimo stvoriti uvjete za dolazak novih investitora. Nije to napravljeno preko noći, na tome se radi duži niz godina. Naša zona nije samo ‘gola livada’, već je u potpunosti spremna za dolazak potencijalnih investitora. Uređena je dokumentacija, komunalna infrastruktura. Imamo izuzetno dobar prometni položaj, niz drugih pogodnosti i tvrtke u okruženju koje mogu pružiti potporu potencijalnom investitoru,“ rekao je gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić povodom današnje online konferencije Prezentacija Industrijsko-logističke zone Kutina i uloga digitalizacije u gospodarstvu u organizaciji HGK i Grada Kutine.

Zona je strateški projekt Grada Kutine jer će se njezinim osposobljavanjem i dovođenjem investitora uvelike unaprijediti gospodarstvo Grada te povećati zaposlenost i poboljšati uvjeti života u samom gradu.

Sama Zona će biti i prva pametna zona u Hrvatskoj. Prostire se na 74 hektara, u vlasništvu je Grada Kutine te nudi niz pogodnosti budućim investitorima. Osim što je osigurana komunalna, energetska i prometna infrastruktura, zona je na dobrom geoprometnom položaju, u skladu je s prostornom-planskom dokumentacijom te su budući investitori oslobođeni plaćanja komunalnoga doprinosa, a komunalne naknade pet godina.

Cijeli članak možete pročitati na: ictbusiness.info

Foto: Pixabay