I ove sezone nedostaje najmanje 35 tisuća djelatnika u ugostiteljstvu i građevini. Do prije par godina hrvatske se opirala uvozu stranih radnika, ali ipak je postignut napredak i izdano već 90 tisuća radnih dozvola. Iako postoji sumnja u robovlasnički model nekih poslodavaca koji dovode radnike iz Daleke Azije, neki bi išli korak dalje – žele spriječiti prelazak konkurenciji i to zakonski.

Nekolicina anonimnih poslodavaca kaže – platimo agencijama da ih zaposlimo i radne dozvole i po 1.500 eura, pružimo im smještaj, a oni ubrzo daju otkaz i odlaze konkurenciji. Želimo da im Hrvatska takvo što ograniči. Iz Novog Sindikata zgroženi idejom.

“To je umno bolesna ideja. Oni imaju jedan jako dobar i jako lijep način da zadrže tog radnika, a to je da mu daju dobre uvjete smještaja, prehrane, dobre uvjete za plaće i ostalo. Ako ti kupuješ radnika, onda je to trgovina robljem. Gospodo draga, to je trgovina robljem”, kaže za N1 glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

“Ovisno koliko su obrazovani. Imaju li srednju stručnu spremu ili fakultet. Kad počnu raditi kao pomoćnici, dobiju manju plaću. Najmanja je 560 eura. Kroz vrijeme većina ima 700 do 1.000 eura plaću. Ako žele dati otkaz, trebaju imati pravo slobodno birati svog poslodavca. U Hrvatskoj je slobodno tržište”, kaže Surya Bahdur Thing iz Nepala.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay