Da će nakon implementacije nagodbe vjerovnika Agrokora doći do preprodaje udjela, kod dijela dioničara nije neočekivana vijest, naročito kada se zna da je među novim vlasnicima koncerna najviše financijskih institucija kojima prehrambena industrija i maloprodaja nisu komplementarne osnovnoj djelatnosti. Zato ne čudi da su već počela nagađanja o potencijalnim akvizicijama Agrokorovih dijelova.

Jednu od kreativnijih glasina objavili su slovenski mediji koji tvrde da Adris grupa i obitelj Lukšić osnivaju konzorcij kako bi otkupili cijeli Agrokor. 
Ljubljanski Dnevnik naveo je u tekstu i da bi u taj konzorcij mogli ući i Atlantic grupa, Kraš i Podravka, a kao mogućnost broje i ulazak još nekih kompanija. Tekst nije potkrijepljen službenim informacijama, a spominje čak i investicije obveznih mirovinskih fondova.

Nitko od navedenih takozvanih osnivača konzorcija – ni Adris grupa ni obitelj Lukšić – nisu željeli komentirati te navode ističući da “ne komentiraju glasine”. Mirovinski fondovi i ne mogu ulagati u eventualno preuzimanje Agrokora jer im zakon priječi ulagati u kompanije koje nisu izlistane na burzi.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay