ZAGREB, 25. siječnja 2017. (Hina) – Podatkovni centar Datacross u prošloj je godini ostvario prihod veći od 12 milijuna kuna, što predstavlja porast od 86,8 posto u odnosu na godinu ranije i  pokazatelj je isplativosti primjene ICT rješenja za poslovne subjekte, izjavio je u srijedu predsjednik Uprave te kompanije Krešo Troha.

Iz Datacrossa navode kako svake godine bilježe porast broja zaposlenih te planiraju i daljnje širenje poslovanja i baze klijenata u IT i financijskim industrijama i u ostalim sektorima koji otkrivaju važnost sigurnosti podataka.

Taj je podatkovni centar izgrađen krajem 2012. godine na površini od 5.500 četvornih metara i pruža usluge zakupa IT prostora ili serverskih ormara. Osim što općenito pridonosi informatizaciji i digitalizaciji, postojanje ovog centra u poduzetničkoj zoni Jalševac utječe i na gospodarski razvoj Zagrebačke županije, u kojoj je trenutno aktivno 20 poslovnih zona koje zapošljavaju oko 5.000 radnika, navode iz te županije.

Župan Zagrebačke županije Kožić obišao je u srijedu  Podatkovni centar sa svojim zamjenikom Rudolfom Vujevićem i gradonačelnikom Jastrebarskog Zvonimirom Novoselom.

Tim prilikom Kožić je istaknuo da uspješno poslovanje Datacrossa dokazuje da Hrvatska ima sve predispozicije da bude perjanica u razvoju ICT sektora na ovim prostorima.

I sama Zagrebačka županija, kazao je Kožić, trenutno se nalazi na prekretnici što se tiče informatizacije vlastitog sustava i poslovanja, s ciljem omogućavanja još efikasnijih servisa građanima.

Troha je naglasio kako će Zagrebačka županija kroz pet godina uz njihovu pomoć “sigurno postati ‘pametna županija’ i dodatno povisiti kvalitetu stanovanja i poslovanja na svom području”.

(Hina)