Pregledom stranica Ministarstva poduzetništva i obrta pronašli smo natječaj za Europsku nagradu za promicanje poduzetništva 2016 (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2016), je priznanje kojim Europska komisija nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom EU. Ukoliko odgovarate uvjetima, pozivamo vas da se prijavite do 31. svibnja 2016.!

Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti koje mogu biti od koristi za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2016 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.

nagrada za promicanje poduzetnistva 2016 002Natječaj je otvoren za:
• Nacionalne organizacije
• Gradove
• Općine
• Regije i zajednice
• Javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika
• Obrazovne programe
• Poslovne organizacije

Bit će dodijeljene dvije vrste EEPA nagrada:
1. Pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija
2. Glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija(za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od šest kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi)

EEPA 2016 šest kategorija:
1. Promicanje poduzetničkog duha
2. Ulaganje u poduzetničke vještine
3. Poboljšanje poslovnog okruženja
4. Poticanje internacionalizacije poslovanja
5. Potpora razvoju zelenog tržišta i učinkovito korištenje resursa
6. Odgovorno i uključivo poduzetništvo

Svi kandidati koje su za EEPA 2016 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2016 nagrada 24. studenog 2016. u Bratislavi.

Ne dozvolite da vaše inicijative koje provodite u cilju promicanja poduzetništva ostanu neprimijećene.

Kvalificiranje za EEPA 2016 nagradu odvijat će se u dvije faze:
1. Ministarstvo poduzetništva i obrta koordinira natječaj EEPA 2016 na nacionalnoj razini i putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija, odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu.
2. Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji razmatra prijave svih zemalja koje sudjeluju u EEPA 2016 natječaju i vrši odabir na EU razini.

nagrada za promicanje poduzetnistva 2016 003

Prijave se moraju odnositi na postojeće ili nedavne projekte/inicijative u izradi politika, poduzetništvu ili obrazovanju i njihov ostvareni utjecaj na razvoj mjesta/regije u razdoblju od dvije godine.

Prijave je potrebno dostaviti na Obrascu za prijavukoji se nalazi u prilogu.
Vaš ispunjeni i potpisani Obrazac za prijavu treba sadržavati Sinopsis prijave – 1 stranica te Obrazac za prijavu – 9 stranica (ukupno maksimalno 10 stranica).

Kako biste bili upoznati sa svim potrebnim informacijama vezanima za natječaj i prijavu, potrebno je pročitati Upute za prijavu (Operativni priručnik) koji se nalazi u prilogu.

Za sva pitanja vezana za natječaj i prijavu, možete se obratiti Ministarstva poduzetništva i obrta.

Prijave je potrebno dostaviti u elektronskom obliku na sljedeće adrese:
1. Lučijana Bilandžić, telefon: 01 610 6355, lucijana.bilandzic@minpo.hr
2. Snježana Ivić Pavlovski, telefon: 01 610 9243, snjezana.ivic-pavlovski@minpo.hr

IZVOR: Službene stranice Ministarstva poduzetništva i obrta – https://poduzetnistvo.gov.hr/vijesti/otvoren-natjecaj-europska-nagrada-za-promicanje-poduzetnistva-2016/1324