Na nekretninskom portalu Njuškalo početkom ožujka u ponudi se nalazi dvadesetak hotela raspoređenih po otocima i priobalju. Izdvojili smo nekolicinu.

U Splitu su u ovom trenutku u prodaji dva, jedan u gradskoj jezgri s 13 soba i traženom cijenom od dva milijuna eura, drugi na Bačvicama s cijenom od 1,2 milijuna eura. U Supetru na Braču u ponudi je mini hotel za koji se traže 1,6 milijuna eura, dok se u Bolu za boutique hotel traže 2,7 milijuna eura.

U Segetu Donjem na prodaju je Villa “Panorama” za 2,2 milijuna eura, a u Dugom Ratu hotel za kojeg se traže 2,9 milijuna eura. U Podstrani je za hotel izgrađen 2017. tražena cijena 3,3 milijuna eura.

Ne manjka ih ni na području Trogira i Čiova. Tako se za apart hotel traže 2,1 milijun eura, a za drugi od 11 soba 2,5 milijuna eura, dok je u Okrugu Gornjem na Čiovu hotel na šest etaža u ponudi za 1,8 milijuna eura.

Razloge donošenja odluke o prodaji vidi u tome što se pojedini vlasnici više ne žele baviti tom djelatnošću, imaju druge prioritete, dok potencijalni kupci sagledavaju činjenicu da u hotelijerstvu nema brze zarade, da se rad svodi na nekoliko mjeseci godišnje, te da stoga trebaju još neki izvor zarade, poput dobrog restorana.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay