Rad od kuće ima pozitivne i negativne strane, no najveći je problem što su mnogi bili (i još jesu) primorani raditi od kuće iako za to nemaju adekvatne uvjete.

Naime, na rad od kuće u normalnim uvjetima, dakle u situaciji prije pandemije pristajale su osobe koje su imale potpune uvjete za to – adekvatan prostor i uvjete za miran i koncentriran rad u svoja četiri zida te računala i brzu internetsku vezu.

U doba pandemije, kada je mnogima nametnut rad od kuće, uvjeti su potpuno drukčiji. Prvo, neki nemaju dovoljno jako računalo ili brzu i stabilnu internetsku vezu pa ne mogu prisustvovati online sastancima ili su oni obilježenim pucanjem veze, slabim signalom i slično. Također, dio zaposlenika nema ni prikladan prostor, ni uvjete – neki rade iz kuhinje i dnevne sobe zajedno s (glasnim) ukućanima ili u isto vrijeme moraju paziti na djecu, čuvati ih, zabavljati, pripremati im hranu itd.

Ono što će se dogoditi, upozorava profesor Bloom, jest veliki pad produktivnosti takvih zaposlenika, tj. kompanija, ali i pad inovacija. Naime, kako je pokazalo Bloomovo istraživanje, za inovacije i kreativnost važni su suradnja i sastanci uživo. Takvi sastanci i komunikacija uživo ne samo da drže zaposlenike fokusiranim i motiviranim već su i nužni za razvoj novih ideja i inovacija. Manjak inovacija danas rezultirat će s manje novih proizvoda u 2021. godini, ali i dalje u budućnosti, što će utjecati i na (sporiji) dugoročni rast.

Još jedna stvar na koju je upozorio jest da bi nedostatak društvene interakcije mogao dovesti do mentalnih problema i depresije. Nakon devet mjeseci rada od kuće oko polovice zaposlenika kineske kompanije Ctrip koju je proučavao zaželjelo se vratiti u urede, iako na taj način gube gotovo sat i pol dnevno na prijevoz. Kao razlog naveli su druženje s kolegama jer su se u svoja četiri zida osjećali izoliranima, usamljenima i depresivnima.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay