Ne, niste pogriješili, ne varaju vas oči i ne čitate neki stari članak na Liderovom portalu s početka prošlog desetljeća, već aktualnu novinu koju je jučer predstavio premijer Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskom saboru u programu Vlade koja će voditi Hrvatsku u sljedeće četiri godine. Hrvatski će sudovi, ne zna se točno kad, ne zna se točno ni kako, ni koliko, ni tko u krajnjoj liniji, uskoro početi koristiti e-mailove i druge softverske programe u svom radu. Proizvođači papira u okruženju su na aparatima! Ne samo da ih je dotukla korona, već sad i hrvatsko pravosuđe prelazi na e-mailove.

Dajte im vode i šećera, ta kome će sada isporučivati na tone i tone papira koji se trpaju po ladicama, ormarima, registratorima, tavanima, koje pljesnive po hodnicima ili ih nagrizaju gmizavci? Tko će sada zaboraviti lupati pečate i praviti se da je zagubio točno taj jedan dokument, točno tog jednog spora, taj jedan ključni papirnati dokaz prije nego što sve važno i nevažno ode u zastaru?

A zamislite tek svu tu silu pravosudnih djelatnika i djelatnica koje će sada, ajme muke, morati naučiti koristiti računalo i za drugo što ne uključuje surfanje i skrolanje društvenim mrežama ili pak igranje pasijansa. 

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay