Fokus će biti na američkom tržištu, a kineske tehnološke kompanije neće biti u portfelju, najavljuju u najvećoj nebankarskoj brokerskoj kući.

Nećemo ulagati samo u IT sektor, nego u bilo koji sektor ili kompaniju koja može značajno profitirati od inovacija i tehnološkog razvoja, bilo kao inovator, kao proizvođač ili kao korisnik novih tehnologija, poručili su jučer u hrvatskom društvu za upravljanje imovinom InterCapital Asset Management, na online predstavljanju prvog hrvatskog fonda usmjerenog isključivo na globalne tehnološke kompanije.

InterCapital Global Technology u inicijalnoj će se fazi fokusirati na Sjedinjene Države jer se na tom tržištu nove tehnologije trenutno najbrže materijaliziraju, objavili su, a potom će tražiti prilike u Aziji i Europi. Kineske tehnološke kompanije, međutim, ni tada neće biti u portfelju fonda, a to u ICAM-u objašnjavaju svojom ulagačkom politikom i standardima održivosti koji ne predviđaju kompanije koje imaju sjedište ili ostvaruju većinu prihoda u autoritarnim režimima.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay