Griffon Asset Management prvi je hrvatski investicijski fond za upravljanje alternativnim investicijskim fondovima s privatnom ponudom namijenjen isključivo kvalificiranim i profesionalnim ulagačima.

Alternativni investicijski fondovi omogućavaju širok spektar ulaganja, dakle ulaganje u različite vrste imovine. Osnivaju se prema Zakonu o alternativnim investicijskim fondovima, profesionalno su vođeni i pod nadzorom su regulatora, što ulagačima pruža dodatnu sigurnost. Inače, fondovi za ulaganje u kripto imovinu su vrlo rijetki, ali tim iz Osijeka gdje je sjedište fonda kaže kako su uspjeli zahvaljujući timu sa specifičnim znanjima u raznim segmentima koji su potrebni  potrebni za otvaranje i upravljanje takvom vrstom fondova.

Fond funkcionira tako da ulagači ulažu u njega, a novac se dalje ulaže u strategije koje su opisane u pravilima fonda. Svi ulagači moraju biti unaprijed upoznati sa svim specifičnostima pojedinog fonda u koji su odlučiti uložiti, uključujući i opis strategije, ograničenja i ciljeve ulaganja, s naknadama koje se plaćaju iz imovine fonda, ali i s rizicima ulaganja u pojedinu vrstu imovine. Nakon uplate ulaganjima se upravlja profesionalno, prema odlukama koje donosi društvo za upravljanje fondovima i koje je pod nadzorom regulatora.

Cijeli članak možete pročitati na: lider.media

Foto: Pixabay