Ford Focus kupljen za Bitcoin u zagrebačkom salonu tvrtke naplaćen je pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto

Karić automobili, ovlašteni prodavatelj i serviser automobila Fiat, Alfa Romeo i Ford, prvi su u Hrvatskoj prodali automobil u salonu za neku kriptovalutu, priopćeno je iz tvrtke.

Crveni Ford Focus koji je kupio mladi bračni par plaćen je nešto manje od 1 Bitcoina na dan kupnje, a transakcija je provedena pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za plaćanje GoCrypto. Iako je automobil plaćen u kriptovaluti, Karić automobili su na svoj poslovni račun dobili traženu cijenu u kunama, umanjenu za transakcijsku naknadu.

Inače, Karić automobili su još zamalo prije godinu omogućili kupovinu svih modela automobila iz svoje ponude kriptovalutama, te na jednostavan način mogu prihvatiti plaćanje kriptovalutama kao što su Bitcoin Cash (BCH), Ether (ETH), Bitcoin (BTC) i GoCrypto Token (GoC). Pritom kupac ima fleksibilnost izbora u kojoj od navedenih kriptovaluta želi platiti – trgovac će uvijek na svoj poslovni račun dobiti iznos u kunama, umanjen za transakcijsku naknadu.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay