Za zaposlenika nova uloga, za poslodavca manji troškovi

Tijekom prošle godine zabilježili smo niz poslovnih trendova, a već na početku nove godine priča se o novom ‘quiet‘ trendu koji će, smatraju mnogi, zavladati poslovnom scenom. Naime, sve se više priča o trendu kojeg bismo mogli prevesti kao ‘tiho zapošljavanje‘, a stručnjaci konzultantske tvrtke Gartner stavili su ga među trendove koji će obilježiti 2023. godinu.

Quiet hiring označava pojavu kada tvrtka razvija nove vještine bez zapošljavanja novih zaposlenika, navodi Forbes. Pojednostavljeno, to znači da dosadašnji zaposlenici preuzimaju više odgovornosti i nove uloge koje do sada nisu bile dio njihovog posla. To se ponekad odnosi i na angažiranje vanjskih suradnika, no češće se odnosi na reorganizaciju posla, davanje novih zadataka postojećim zaposlenicima, njihovo raspoređivanje na druga područja ili projekte.

Ovakva praksa i nije toliko neočekivana s obzirom na poslovnu klimu koja vlada. Naime, tvrtke se suočavaju s konkurentnim okruženjem zapošljavanja. Nije samo teško pronaći talente, već ih u nekim slučajevima uopće nema ili zapošljavanje traje toliko dugo da to ozbiljno utječe na poslovanje tvrtki, navodi SHRM.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay