U pozadini priče najveći je i najkontroverzniji infrastrukturni projekt u Njemačkoj. Gradnja nove podzemne željezničke stanice u Stuttgartu inicijalno je trebala koštati „samo“ 2,5 milijardi eura, ali su troškovi do sada narasli na 8,2 milijardi eura te se pretpostavlja da će i dalje rasti. Njemačka vladina institucija za nadzor i reviziju – Bundesrechnungshof – još su u 2016. godini upozorili kako bi ukupni troškovi mogli premašiti 10 milijardi eura. Bila je to opomena vladi Angele Merkel zbog „ozbiljnih propusta“ u nadgledanju projekta poznatog pod nazivom „Stuttgart 21“.

Jedan od zviždača tvrdi kako se u Deutsche Bahnu ne mogu opravdati troškovi u iznosu od 600 milijuna eura. Oba zviždača upozorili su kako sumnjaju da menadžeri s vrha kompanije loše vode poslove te vjerojatno primaju tzv. kicbackove, što bi mi u Hrvatskoj preveli kao rikverce. Radi se o praksi u kojoj menadžeri poslovnim partnerima omogućavaju nerealno visoke zarada, a za uzvrat dobivaju nagrade (mito). Zapravo su sve te informacije došle do velikih medija još u 2016., a sada se, izgleda pokreće rasplet priče.

Deutsche Bahn ima godišnje prihode od 40 milijardi eura, neto dug od 37 milijardi eura te je u 2020. prijavio neto gubitak od 5,7 milijardi eura.

Zviždači su bili inženjeri koji su radili na projektu. Jedan od njih je iskusni vođa tima i specijalist upravo za alokaciju troškova u Deutsche Bahnu. U kompaniji se zaposlio još 1997. godine. Drugi zviždač, koji je otpušten, zaposlio se u njemačkom gigantu 2013. godine.

Zviždači tvrde kako su se operativci morali opirati pritisku s vrha kompanije da potroše puno više iznose na pojedine radove nego što je potrebno. U jednom slučaju radilo se o poslu koji se mogao obaviti za 30.000 eura, a s vrha su željeli potrošiti 2,5 milijuna eura.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr