Nakon stupanja na snagu novog zakona o zaštiti podataka, brojni kineski brodovi više ne dijele informacije o svom kretanju, brzini i druge podatke koji su važni za globalni lanac nabave.

Kakvo će biti stanje na tržištu, saznat ćemo tijekom sljedećih mjesec dana, a neki stručnjaci upozoravaju na još jedan problem na koji se pojavio u studenom, a riječ o tzv. “nestajućim kineskim brodovima”.

U Kini se nalazi šest od 10 najvećih svjetskih kontejnerskih luka i jasno je koliko je ta zemlja važna u globalnom opskrbnom lancu, no čini se kako zbog novog zakona koji je stupio na snagu 1. studenog, kineski se brodovi više ne mogu pratiti na svojim putovanjima u kineskim vodama. Naime, novi zakon o zaštiti osobnih informacijama zahtjeva da se, prije procesiranja i dijeljenja nekih podataka iz Kine, prvo dobije dopuštenje kineske vlade.

Zanimljivo, u ovom se zakonu ne spominju brodovi, no kompanije ipak ne žele riskirati pa su odlučile ne dijeliti informacije putem automatskog sustava identifikacije (AIS) kakav se koristi u brodskom prometu i koji dijeli informacije poput imena broda, pozicije, brzine i slično.

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr