Najčešći rizici ugroze financijske sigurnosti su smanjenje prihoda, privremena odnosno trajna nesposobnost za rad te smrt

Kada govorimo o bankovnim uslugama na prvu pomislimo na nekoliko ključnih pojmova. Kredit, štednja, transakcija, problem s karticama samo su neki poslovi koji će odmah prošetati kroz um prosječnog građanina. No, što je s policama osiguranja? Oni koji malo izvrte film prisjetit će se da su im bankovni službenici prilikom podizanja stambenog ili gotovinskog kredita ponudili i opciju osiguranja kao vid dodatne zaštite u slučaju nemogućnosti redovne otplate kredita. 

Kako bi saznali više o ovoj usluzi popričali smo s jednim od lidera na europskom tržištu koji je nedavno počeo poslovati i u Hrvatskoj. To je francuska tvrtka Groupama osiguranje, članica Groupama grupe, jedne od najstarijih i najvećih europskih osigurateljnih grupacija koja je prisutna u 11 država na tri kontinenta. Naša sugovornica je Monika Brzović, članica Uprave Groupama osiguranje d.d., i ona nam je za početak objasnila da nema značajne razlike između ponude proizvoda putem bankoosiguranja i klasičnih osigurateljnih distribucijskih kanala, iako bankoosiguranje ima nekoliko ključnih prednosti kada se radi o produktima osiguranja koji se kupuju vezano uz rizike tijekom otplate kredita.

Specifične potrebe klijenta

– Paleta proizvoda u banci je specifična po tome što se vrlo blisko prilagođava potrebama klijenata npr. vezanih uz rizike plaćanja rata kredita uslijed bolovanja ili nezaposlenosti ili osiguranog ostatka duga u slučaju smrti. Budući da je bankar ujedno i distributer osiguranja klijent u jednoj osobi ima kvalitetnog financijskog stručnjaka koji odlično može razumjeti njegove specifične potrebe – objašnjava Brzović.

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr