Uz sve češće prijevare lažnih domaćina i cijene koje odudaraju od koncepta iznajmljivanja stambenih prostora, već godinama se govori o doprinosu tih platformi (AirBnB je samo jedna od njih) izumiranju najatraktivnijih dijelova najpopularnijih gradova iz kojih se domicilno stanovništvo masovno iseljava. O različitim mjerama koje se zbog toga smišljaju i poduzimaju već smo pisali.

Grad koji je prvi, prije više godina, krenuo u rat s iznajmljivačkim platformama svakako je New York, a sada je dodatno postrožio uvjete iznajmljivanja stanova zbog rušenja tržišta dugoročnog najma i ugrožavanja poslovanja tamošnjih hotela, ali i pritužbi stanara u zgradama kojima smetaju buka, prljavština, pa i kriminal. Sada se zbog toga postavlja pitanje je li u Velikoj Jabuci došao kraj turističkim apartmanima?

Prekretnica je došla 5. rujna, kad su stupila na snagu nova pravila o kojima će trebati razmišljati svatko tko želi izbjeći inače često preskupe njujorške hotele, u kojima je noćenje u prosjeku 30 posto skuplje nego u apartmanima. Doslovce preko noći dramatično je pao broj ponuđenih apartmana.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay