ZAGREB, 12. svibnja 2017. (Hina) – Rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potpore produžava se do 29. svibnja, a produžava se i rok za izmjene i dopune zahtjeva do 15. lipnja te rok za zakašnjele zahtjeve do 23. lipnja 2017. godine, priopćilo je u petak Ministarstvo poljoprivrede.

“Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjerama ruralnog razvoja za 2017. godinu bit će produljen rok za podnošenje jedinstvenog zahtjeva za potpore. Krajnji rok za predaju jedinstvenog zahtjeva je 29. svibnja 2017. godine. Istovremeno se produljuje i rok za izmjene i dopune zahtjeva do 15. lipnja 2017. godine, a rok za zakašnjele zahtjeve do 23. lipnja 2017.”, kaže se u priopćenju.

Ministarstvo podsjeća da poljoprivredni proizvođači jedinstveni zahtjev ispunjavaju elektronički kroz AGRONET sustav, a podnose “papirnato” poštom ili osobno u podružnicama Agencije za plaćanja u županijama.

Svi koji nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev u AGRONET-u, pomoć mogu dobiti u podružnicama Agencije za plaćanja u županijama,  (http://www.apprrr.hr/kontakt-441.aspx), ispostavama Savjetodavne službe (http://www.savjetodavna.hr) i ispostavama Hrvatske poljoprivredne agencije (http://www.hpa.hr/).

(Hina)