Iako su mnogi mislili da će kineske zabrane značajno smanjiti rudarenje bitcoina, to se nije dogodilo. Upravo suprotno. Razina rudarenja bitcoina ovih dana uzletjela je na najvišu razinu u povijesti

Već se neko vrijeme događa novi trend. Rudari kriptovaluta premještaju svoje operacije u nove zemlje nakon zabrane u Kini.

Stopa hashratea bitcoina, mjera za to koliko je teško stvoriti nove novčiće, porasla je na 172 milijuna terahaša u sekundi, najviše od svibnja, prema podacima s portala Blockchain.com. Ovo povećanje sugerira to da digitalni rudari posvećuju više računalnih resursa rješavanju složenih zagonetki, za što su nagrađeni novostvorenim bitcoinima.

Sjedinjene Države sada su najveći svjetski centar za računala posvećena izgradnji nove digitalne imovine, prema podacima Cambridgeova Centra za alternativne financije.

Zemljopisna promjena dovela je do velike dobiti rudarskih tvrtki u Sjedinjenim Državama i drugdje jer su aktivnosti premještene u nove pogone u zemljama koje nude jeftine izvore energije, kao što su, osim SAD-a, Island, Norveška i Kanada.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay