Dakle, Nataša Tramišak, Šime Erlić i cijela družina od oko 440 zaposlenih tek su potkraj godine dobili informaciju da Hrvatska, eto, 1. siječnja 2023. prelazi na euro, pa će se zbog toga mora napraviti konverzija. A čini se da je ulazak u eurozonu zatekao i Finu, koja, prema Erliću, ‘ima brojne sustave koje je trebala opslužiti potkraj prošle godine‘. Sve skupa zatekla ih je ta tajna operacija za koju su, očito, znali samo premijer, guverner, i još par najužih suradnika.

A općepoznato je da Tramišak otprije ne uživa povjerenje hrvatskoga kancelara, pa je očito ostala izvan elitnoga društva koje je pripremalo operaciju ‘Konverzija‘, o čijoj tajnosti govori i činjenica da za nju nisu znali ni u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, ali ne priznaju da je to razlog neisplate potpora za samozapošljavanje.

‘Nitko nije kriv‘ za dodatni zastoj od mjesec dana u sustavu fondova EU

Bijeg od realnog biznisa – uza stranačku podobnost – glavna je zajednička ministarska karakteristika. Od 18 članova aktualne vlade, čak ih osmero nema ni jednog jedinog dana radnog staža izvan institucija lokalne i središnje države. Još sedmero bili su zaposlenici u javnom sustavu (od učitelja i predavača na visokoškolskim ustanovama do liječnika).

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Foto: Pixabay