Kako nam je kazao Dino Sokol, izvršni direktor Sunce hotela, sada se nalaze u najintenzivnijem razdoblju godine oko pronalaska dovoljnog broja radnika za sezonu.

– Da bismo pronašli dovoljan broj sezonaca, koristimo uobičajene kanale oglašavanja poslova; predstavljamo se na fizičkim i virtualnim sajmovima poslova, surađujemo sa školama i fakultetima i otvaramo se prema stranim tržištima.

Imamo velik broj sezonaca povratnika, čemu najviše i težimo, a koristimo i sve raspoložive mogućnosti da bismo osigurali potreban broj radnika. Već dugi niz godina imamo redovite autobusne linije s područja Imotske i Vrgorske krajine za prijevoz na posao i s posla, zahvaljujući čemu imamo velik broj radnika s tih područja – kazao je Sokol, dodavši da će u hotelima u Brelima i Tučepima biti potrebno više od 1000 radnika, od čega najmanje 700 sezonaca, a svi oni koje zanima posao u Bluesunu, mogu ga potražiti na internetskoj stranici tvrtke. Kako kazuje Sokol, najveći broj sezonaca dolazi im iz Hrvatske, a brojčano ih slijede radnici iz BiH.

– Osobito pozitivna iskustva imamo s radnicima iz Sjeverne Makedonije, Indije i Nepala, koji se pokazuju kao vrijedni, dobronamjerni i veseli ljudi. Uglavnom je riječ o pomoćnom osoblju: pomoćnim radnicima u domaćinstvu, kuhinjskim radnicima, sobaricama, čistačicama – rekao je Sokol, koji napominje da nijedan Bluesun hotel neće biti otvoren cijele godine.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay