Vozeći autocestom južno od Stockholma četrdesettonski kamion i prikolicu, vozač pozorno pazi na cestu, no, začudo, nema ruke na volanu. Umjesto toga, kamion vozi sam, a vozač veteran Roger Nordqvist u stanju je pripravnosti samo u slučaju neočekivanih problema.

Švedski proizvođač kamiona Scania nije jedini proizvođač automobila koji razvija autonomna vozila, ali je nedavno postao prvi u Europi koji ih koristi za isporuku komercijalne robe.

Preuzimamo robu i prevozimo je od točke A do točke B potpuno autonomno, rekao je AFP-u Peter Hafmar, voditelj odjela za autonomna rješenja u Scaniji u transportnom odjelu u Sodertaljeu, južno od Stockholma.

U pilot-projektu samovozeći kamion manevrira dionicom od otprilike 300 kilometara između Sodertaljea i Jonkopinga na jugu Švedske, dostavljajući brzu hranu. Izvana vozilo izgleda gotovo kao bilo koji drugi kamion, no na krovu ima ugrađene kamere i dva senzora.

U kabini se volan i sjedala nalaze ondje gdje ih i očekujete, no nadzorna ploča puna je brojnih uređaja i ekrana, a mnoštvo žica vodi do stalka za računalo smještenog iza suvozačeva sjedala.

Hafmar ističe i ostale potencijalne prednosti: s obzirom na to da se računala ne moraju odmarati niti spavati, vozila mogu putovati u vrijeme kad je promet rjeđi ili pak voziti sporije, ali dulje da bi se uštedjelo na gorivu.

Brojne su tvrtke u utrci za lansiranje samovozećih kamiona.

Startupi Aurora, Waymo, Embark, Kodiak i Torc (zajedno s Daimlerom) provode testove u Sjedinjenim Državama.

U Europi IVECO na tom poslu surađuje s kalifornijskim startupom Plus uz potporu Amazona. I švedska tvrtka Einride uskoro planira pokrenuti testiranja na njemačkim cestama.  

Cijeli članak možete pročitati na: zimo.dnevnik.hr

Foto: Pixabay