Schneider Electric, tvrtka koja radi na digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, otvorila je svoj prvi centar za inovacije u istočnoj Europi, odnosno prvu Pametnu tvornicu.

Pametna tvornica, smještena u Plovdivu u Bugarskoj, spremna je primiti posjetitelje iz svih zemalja regije i šire, ali ne samo fizičkom posjetom već i virtualno. Ovdje posjetitelji mogu „uživo“ doživjeti IoT tehnologije Schneider Electrica i ostalih kompanija, objedinjene na otvorenoj IoT i cybersecure platformi EcoStruxure™.

Otvaranjem centra za inovacije, Schneider Electric nudi svojim partnerima, sadašnjim i potencijalnim klijentima, studentima i onima koji su zainteresirani za budućnost industrije priliku za stjecanje praktičnog iskustva u regiji o tomu kako pametna tvornica funkcionira. Počevši od ovog ljeta omogućeno je upoznavanje s Industry 4.0 rješenjima kroz virtualne posjete ovoj Pametnoj tvornici.

U ovom zahtjevnom razdoblju za industriju, tvornica nije bila zatvorena ni jedan jedini dan. Povezivost, upravljanje na daljinu i nadzor funkcija pomoću pametnih sustava bili su ključni za glatku prilagodbu novim okolnostima. Kompanija je time dodatno pojačala svoju snažnu aktivnost u regiji u kojoj su već prisutni regionalni centri kompetencija – Korisnički centar u Rumunjskoj, regionalni Pametni logistički centar u Mađarskoj i Centar za Smart Grid kompetencije u Srbiji.

Cijeli članak možete pročitati na: novac.jutarnji.hr

Foto: Pixabay