Jedan od najuspješnijih financijskih čelnika, govori o širokom rasponu tema. Uz AI istaknuo je da je kontinuirano zabrinut zbog inflacijskih pritisaka i ponovio svoje upozorenje da svijet možda ulazi u najrizičniju eru geopolitike od Drugog svjetskog rata.

Jamie Dimon, veteran CEO i predsjednik JPMorgan Chasea kazao je da je uvjeren kako će umjetna inteligencija imati neizmjerne posljedice na društvo. U svom godišnjem pismu dioničarima, Dimon je izabrao AI kao prvu temu u svom popisu izazova s kojima se suočava najveća američka banka po imovini. AI je, tako, smjestio ispred geopolitičkih rizika, nedavnih akvizicija i regulatornih pitanja.

“Svake godine pokušavam vas obavijestiti o nekim od najvažnijih problema s kojima se suočava naša tvrtka. Prvi i najvažnijii bi mogao biti utjecaj umjetne inteligencije (AI). Iako ne znamo puni učinak ili točnu stopu kojom će umjetna inteligencija promijeniti naše poslovanje — ili kako će utjecati na društvo u cjelini — potpuno smo uvjereni da će posljedice biti nemjerljive i vjerojatno jednako transformacijske kao neki od glavnih tehnoloških izuma posljednjih nekoliko stotina godina: pomislite na tiskarski stroj, parni stroj, električnu energiju, računalstvo i internet, među ostalima.” , piše Dimon i nastavlja:

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Image by Gerd Altmann from Pixabay