Pogledajte cijelu listu država koje posluju s Moskvom…

Šest zemalja Europske unije u srpnju je povećalo izvoz robe u Rusiju na godišnjoj razini, dok je uvoz ruske robe porastao u 16 država EU, proizlazi iz izračuna RIA Novosti na temelju podataka ruskih nacionalnih statističkih agencija.

Neke su od njih nekoliko puta povećale uvoz robe iz Rusije: Slovenija (6 puta), Cipar (3,4 puta), Češka (3,1 puta), Grčka (3 puta) i Italija (2,2 puta), a slijede Austrija (za 12%), Belgija (89%), Bugarska (95%), Mađarska (77%), Njemačka (10%), Španjolska (68%), Luksemburg (16%), Nizozemska (15%), Rumunjska (9%), Slovačka (21%) i Hrvatska (2%), prenosi Jutarnji.

Istovremeno je osam zemalja EU povećalo izvoz u Rusiju na mjesečnoj razini. Najjači porast zabilježen je u Rumunjskoj (78%), Litvi (28%) i Nizozemskoj (21%). Povećane su i isporuke belgijske, bugarske, španjolske, slovenske i hrvatske robe, tvrde RIA Novosti.

Prema analizi agencije, u srpnju su u izvozu prednjačile Hrvatska, koja je u Rusiju isporučila robe za oko 18,4 milijuna eura, te Slovenija (98 milijuna eura), što je 59 posto, odnosno 56 posto više nego lani.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay