‘Moram reći da su (medicinske sestre) dobile manje plaće, nije im plaćen prekovremeni rad i dežurstvo’, kazala je predsjednica Sindikata medicinskih sestara Brankica Grgurić najavivši sastanak s ministrom zdravstva

Na prvoj liniji obrane od koronavirusa nije lako. Muku muče zdravstveni djelatnici, policajci, vatrogasci… U pogonu su i djelatnici u trgovinama, smetlari, novinari, taksisti i dostavljači.

Ali, nitko nije u tolikom direktnom kontaktu s oboljelima, praktički u svakom trenutku svog radnog vremena, kao zdravstveni djelatnici, kaže se u prilogu RTL-a Danas.

“Zasigurno ćemo tražiti sastanak s ministrom. On je uvijek odgovorio na naše upite i problematiku. Nažalost, poslodavci njegove propise ne slušaju, bez obzira što su najčešće administrativne prirode. Najave koje kažu da će u travnju biti drugačije zbog manjeg broja bolesnika, pa će i plaća biti manja. Možda u tome ima istine, ali moram naglasiti da su nam ostali najteži bolesnici na odjelima i traže skrb medicinskih sestara”, kazala je Brankica Grgurić za RTL.

Cijeli članak možete pročitati na: net.hr

Foto: Pixabay