Tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama, predviđa HUT.

Do kraja svibnja trebali bi se otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, a tijekom lipnja očekuje se potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama, predviđa Hrvatska udruga turizma koja je proteklog vikenda izbrojala 133 otvorena hotela i 65 kampova. U sektoru su optimistični, iako upozoravaju da treba pojačati promociju i olakšati ulazak u zemlju.

”Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u narednom razdoblju, počevši već od danas. Ništa se neće dogoditi samo po sebi, moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste“, izjavio je Veljko Ostojić, direktor HUT-a.

U Sunce hotelima kažu da su im očekivanja za sezonu bolja od medijskih predviđanja, s obzirom da im buking svakim danom raste.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr

Foto: Pixabay